آغاز نوسازی ماشینسازی تبریز گامی به سوی بازارهای جهانی
- شناسه خبر: 4156
- تاریخ و زمان ارسال: 26 فروردین 1404 ساعت 12:42
- بازدید : 25
- نویسنده: گلبرگ تبریز

گلبرگ تبریز. نوسازی صنایع یکی از راهکارهای مهم در راستای بهروزرسانی و تقویت توان تولیدی و صنعتی است که به افزایش بهره وری، رقابت پذیری و کاهش هزینههای تولید منجر میشود و بسیارند واحدهای ورشکسته یا در آستانه ورشکستگی که با نوسازی و بکارگیری ماشینآلات جدید و بروز، علاوه بر گذر از این مرحله وارد بازارهای رقابتی جهانی شده اند.
شرکت های ماشین سازی و ریخته گری تبریز از واحدهای صنعتی در آذربایجان شرقی هستند که بیش از نیم قرن از آغاز بکار آنها می گذرد و همین موضوع موجب فرسوده شدن بیشتر ماشین آلات این ۲ واحد و پایین آمدن بهره وری تولید شده است.
این در حالی است که نوسازی ماشینآلات صنعتی نه یک ضرورت اقتصادی، بلکه یک نیاز راهبردی برای بقای صنایع در عصر رقابت جهانی است از این رو دولتها و بخش خصوصی باید با همکاری یکدیگر، زمینههای مالی و فنی این تحول را فراهم کنند.
بر همین اساس سازمان گسترش و نوسازی صنایع (ایدرو) که با همین هدف در کشور راه اندازی شده است در یکی از اولویت های امسال خود، نوسازی ۲ واحد ماشین سازی و ریخته گری تبریز را در دستور کار قرار داده و با انتخاب این ۲ واحد صنعتی به عنوان نماد نوسازی، به دنبال استفاده حداکثری از ظرفیت تولید این ۲ واحد و بالا بردن بازدهی در این واحدهاست.
نوسازی ماشین آلات شرکت ماشین سازی نیاز مبرم این شرکت است
مدیرعامل شرکت ماشین سازی تبریز روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه بیش از نیم قرن از فعالیت این شرکت می گذرد و بیشتر ماشین آلات آن نیاز به نوسازی و تعمیر اساسی دارد، گفت: اگر خواهان افزایش بازدهی و تولید و کاهش قیمت ها برای رقابت پذیری در بازارهای داخلی و جهانی هستیم این شرکت باید نوسازی شود.
رحیم شهرتی فر با اشاره به اینکه تولیدات این شرکت در بیشتر واحدهای صنعتی در گوشه و کنار کشور به چشم می خورد، اظهارکرد: این شرکت با تولید ۲۶ نوع محصول، جایگاه خوبی در صنعت کشور دارد و حدود ۱۴۰۰ نفر در این شرکت و شرکت ریخته گری که تامین قطعات ماشین سازی را برعهده دارد مشغول کارند و حفظ این جایگاه و بالابردن میزان تولید و کیفیت، می طلبد که ماشین آلات، تکنولوژی، فرآیند تولید و ساختار سازمانی به روز و نوسازی شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران “ایدور” صد در صد سهام این شرکت را در اختیار دارد، افزود: این سازمان با درخواست شرکت ماشین سازی و پیگیری های استاندار و سایر مسوولان استانی و برای بالا بردن بهره وری، تنوع تولید و حضور بیشتر در بازارهای داخلی و جهانی این شرکت، نوسازی ماشین سازی و ریخته گری تبریز را در اولویت قرار داده است و هم اکنون ۱۵ نفر از کارشناسان سازمان در محل شرکت مستقرند.
شهرتی فر گفت: این افراد که با مشکلات صنعت به ویژه ماشین سازی آشنایی کامل دارند در چهار کارگروه جدا از هم در گام اول عارضه یابی و ریشه یابی مشکلات را انجام می دهند و در گام بعدی طرح نوسازی و بازسازی را به سازمان ارایه خواهند داد.
نوسازی ماشین سازی و ریخته گری می تواند نماد و الگوی نوسازی صنایع کشور باشد و تمامی واحدهای تولیدی با قدمت بالا می توانند با الگو گرفتن از مسیری که ماشین سازی طی کرده نسبت به نوسازی ماشین آلات و بالابردن راندمان تولید و فروش اقدام کنند.
وی در مورد تامین منابع مالی مورد نیاز برای نوسازی ماشین سازی و ریخته گری عنوان کرد: بانیان این شرکت با دوراندیشی، املاک و زمین های در گذشته خریداری کرده اند که در حال حاضر ارزش افزوده بالایی دارند و کفاف هزینه های نوسازی را می دهد.
وی ادامه داد: خانه های سازمانی هشت هکتاری در ائل گولی تبریز و ۲۶ هکتار زمین در منطقه صنعتی قراملک برای همین منظور شناسایی و به کارگروه مولدسازی استان معرفی شد که مراحل آن در حال انجام است ضمن اینکه سازمان ایدرو نیز این طرح ماشین سازی را مورد تایید قرار داده است.
شهرتی فر گفت: اگر منابع مورد اشاره کفاف هزینه های نوسازی را ندهد دولت نیز برای نوسازی این ۲ واحد کمک خواهد کرد چون سیاست دولت نوسازی صنایع برای افزایش تولید و بالا بردن بازدهی و کاهش قیمت محصولات در سال سرمایه گذاری برای تولید است.
وی ادامه داد: در فرایند نوسازی این ۲ واحد صنعتی، تولید متوقف نخواهد بود همچنان که در سه ماه گذشته و با تلاش کارکنان این شرکت ها، تولید و فروش ادامه داشت و تمامی تولیدات تا پایان سال به فروش رفت.
مدیرعامل شرکت ماشین سازی گفت: محصولات جدید نیز در سالجاری به انبار فروش تحویل شده و تامین قطعات مورد نیاز صنایع کشور از طریق این شرکت برنامه ریزی شده و روند تولید و فروش ادامه دارد.
شهرتی فر افزود: نوسازی ماشین سازی و ریخته گری می تواند نماد و الگوی نوسازی صنایع کشور باشد و تمامی واحدهای تولیدی با قدمت بالا می توانند با الگو گرفتن از مسیری که ماشین سازی طی کرده نسبت به نوسازی ماشین آلات و بالابردن راندمان تولید و فروش اقدام کنند.
وی به تولید ۱۰۴۸ دستگاه انواع ماشین آلات در این شرکت در سال گذشته اشاره کرد و گفت: البته این رقم در مقایسه با سال ۱۴۰۲ که ۱۲۳۵ دستگاه بود کاهش داشت که بیشتر به علت خرابی دستگاه ها و همچنین عدم به موقع تامین قطعات از سوی شرکت ریخته گری بود با این حال تنها در ۲ ماه پایانی سال قبل ۲۴۸ دستگاه در شرکت تولید شد که بی سابقه بود.
وی به فروش سال گذشته شرکت نیز اشاره کرد و افزود: سال گذشته نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد ریال فروش داشتیم که بخشی داخلی بود و بخشی نیز به دلیل نبود کارت بازرگانی از طریق شرکت های واسط به خارج صادر شد و مقصد این محصولات بیشتر ترکیه و کشورهای اروپایی است.
شهرتی فر گفت: برای سالجاری تولید ۱۴۲۸ دستگاه را برنامه ریزی کرده ایم که در صورت تکمیل فرایند نوسازی شرکت، این ظرفیت تا سه چهار برابر قابل افزایش است.
حداکثر تا پنج ماه تکلیف نوسازی ماشین سازی و ریخته گری تبریز مشخص می شود
مدیرمطالعات اقتصادی و همکاری های بین المللی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران نیز در گفت و گو با ایرنا، افزود: این سازمان به عنوان پیشرو صنعت کشور، نوسازی و بازسازی صنایع را دنبال می کند و نوسازی شرکت های ماشین سازی و ریخته گری تبریز را که از صنایع مادر محسوب می شوند در اولویت قرار داده است.
محمد داورزنی افزود: به دنبال فعال کردن چرخ تولید در این ۲ واحد صنعتی هستیم تا بهتر و بیشتر از ظرفیت ها این ۲ واحد در زمینه تولید استفاده کنیم.
وی به تشکیل چهار کارگروه در این شرکت برای ریشه یابی مشکلات اشاره کرد و گفت: بازدید هایی از ۲ شرکت انجام خواهد شد و نتایج کارشناسی ها و بازدیدهای صورت گرفته بررسی و حداکثر ظرف پنج ماه، تکلیف نوسازی این شرکت ها مشخص می شود.
داورزنی ادامه داد: هزینه های طرح نوسازی و بازسازی این ۲ شرکت پس از مشخص شدن به سازمان ایدور انتقال داده می شود و این سازمان بر اساس طرحی که شرکت های ماشین سازی و ریخته گری داده اند نسبت به تامین هزینه ها از محل مولد سازی اقدام خواهند کرد.
وی در مورد علت انتخاب ماشین سازی و ریخته گری برای نوسازی از سوی ایدرو گفت: مصارف انرژی در این ۲ شرکت به دلیل قدمت بالا ماشین آلات بالا بوده و راندمان بسیار پایین است از همین جهت اجرای طرح نوسازی تحت پوشش سازمان ایدرو و با همکاری این ۲ شرکت در دستور کار قرار گرفت.
چهار کارگروه مشکلات ماشین سازی و ریخته گری را احصا می کنند
مسئول گروه کارشناسی نوسازی و بازسازی شرکت های ماشین سازی و ریخته گری تبریز به برگزاری کارگاه بررسی مشکلات این ۲ شرکت در تبریز اشاره کرد و گفت: در همین راستا، چهار کارگروه تولید، اثر بخشی، فرآیند و زیرساخت ها و تاسیسات و زیربناها تشکیل شده که پس از شناسایی عارضه ها، راهکارهای بهبود را ارایه می دهند.
بهزاد اعتمادی افزود: این راهکارها برای بررسی بیشتر به تهران ارسال می شوند تا اولویت بندی شوند و پس از یکماه جلسه ای در این ۲ شرکت برپا می شود تا طرح ها و راهکارهای ارایه شده از نظر هزینه، مدت زمان و قابلیت ساخت بررسی شوند تا نسخه نهایی کار را تهیه کنیم.
وی ادامه داد: پس از نهایی شدن طرح، آن را به سازمان ایدرو ارسال خواهیم کرد تا طرح وارد فاز اجرایی شود.
اعتمادی گفت: مدت زمان اجرای این طرح پنج ماه است اما تلاش می کنیم تا قبل از پنج ماه، نتیجه بررسی را نهایی و اعلام کنیم تا نوسازی این ۲ شرکت وارد فاز اجرایی شود.
فرشاد مقیمی معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت و رئیس هیئت عامل ایدرو اسفند سال ۱۴۰۳ در بازدید از گروه ماشین سازی تبریز اعلام کرد طرح نوسازی و بازسازی ماشینسازی تبریز از ابتدای سال ۱۴۰۴ وارد فاز اجرایی می شود.