بی برقی زیر سایه بی تدبیری
- شناسه خبر: 1478
- تاریخ و زمان ارسال: 7 شهریور 1403 ساعت 17:28
- بازدید : 11
- نویسنده: گلبرگ تبریز

طاهر خیری
معمولا هوای تبریز در شهریور ماه رو به خنکی می رود و از شدت گرما می کاهد. اما چند روزی است که شهروندان تبریزی شاهد قطع مکرر و چند باره برق در بسیاری از مناطق این شهر هستند و این قطعی چند ساعته زندگی عادی مردم و کسب و کار کسبه را مختل کرده و باعث نارضایتی آنان از این وضعیت شده است.قطع برق هنگام تاریک شدن هوا و شب به کلی زندگی مردم را مختل و خیابانهای شهر را قفل می کند.ترافیک دوچندان می شود و تردد سخت تر.
قطعی گسترده برق در کلانشهر تبریز بدون اطلاع قبلی(البته با فشار افکار عمومی و رسانه بعد از چند روز پیامک قطع برق به مشترکان ارسال شد) در حالی صورت می گیرد که هیچ یک از مسئولان استانی به خصوص دادستان محترم به عنوان مدعی العموم در این خصوص اظهار نظر نکرده و موضع نگرفته اند. به یقین اگر سید شریف آذربایجان و مالک رحمتی استاندار فقید در قید حیات بودند نسبت به وضعیت پیش آمده واکنش نشان می دادند و مسئولان شرکت توزیع نیروی برق تبریز را وادار به پاسخگویی می کردند.
در حالی که طی تیر و مرداد ماه فصل تابستان، هوای تبریز گرم و به تبع آن مصرف برق هم افزایشی بود اما خبری از قطعی مکرر و طولانی برق در این شهر نبود.پس چه اتفاقی افتاده که در ماه آخر تابستان برق شهر قطع می شود.
حال سوال این است که آیا شهرها و استان هایی که با گرمای بالای 50 درجه مواجه اند قطعی پی در پی برق دارند؟آیا فقط رشد نامتعارف مصرف برق شهروندان دلیل قطع چند باره و روزانه در شهریور ماه است. اگر اینطور است پس چرا مرداد ماه که اوج گرما و مصرف برق بود خبری از این قطعی ها نبود.آیا بهتر نیست با مردم صادق باشیم و اینقدر تولید نارضایتی نکنیم.
یکی از نمایندگان مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن انتقاد از قطع مکرر برق در شهر که نارضایتی شهروندان را سبب شده است قول داد مشکل را تا حصول نتیجه پیگیری نماید چون این وضعیت در شان مردم نیست.
مردم به اندازه کافی مشغله و گرفتاری در زندگی شان دارند و در این اوضاع اقتصادی نابسامان و گرانی وقتی برق و آب شان روزانه و چند ساعته قطع می شود آستانه تحمل شان پایین می آید و مشکلات اجتماعی دو چندان می گردد. این در حالیست که مسئولان در محافل و مجالس از لزوم کسب رضایت مردم و حل مشکلات می گویند اما آنچه که در عمل شاهدیم چنین چیزی اتفاق نمی افتد.مردم از عملکرد دستگاه های ناکارامد و مدیران نالایق ناراضی هستند.
واقعیت این است که دولت های گذشته به دلایل متعدد مانند تحریمها، کمبود نقدینگی و نبود بخش خصوصی قدرتمند نتوانسته اند در صنعت برق کشور سرمایه گذاری کرده و نیروگاه های جدید احداث کنند. اکنون نیروگاه ها به دلیل فرسودگی ماشین آلات و عدم استفاده از دانش جدید صنعت برق، کشش و ظرفیت تامین برق مصرفی مردم و بخش تولید را ندارند. تعطیلی کارخانجات تراکتورسازی تبریز طی روزهای اخیر به دلیل ناترازی انرژی و کمبود برق دلیلی بر این ادعا است.