تبریز به ۲۰ مدرسه ۱۲ کلاسه جدید نیاز دارد
- شناسه خبر: 3093
- تاریخ و زمان ارسال: 11 بهمن 1403 ساعت 7:24
- بازدید : 15
- نویسنده: گلبرگ تبریز

مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجانشرقی با اشاره به مورد قبول نبودن تراکم دانشآموزان در برخی مدارس گفت: بر اساس برآورد حاصله، ۲۰ مدرسه ۱۲ کلاسه جدید در تبریز مورد نیاز است.
به گزارش گلبرگ تبریز مسعود سعادتی امروز در جلسه مدیران مدارس ناحیه ۴ تبریز در مدرسه آیتالله طالقانی ناحیه ۴ تبریز برگزار شد، ضمن قدردانی از زحمات و تلاش های بی وقفه مدیران مدارس اظهار کرد: معتقدم اصلیترین عنصر موثر در پیشبرد برنامههای دستگاه تعلیم و تربیت، مدیر مدرسه است.وی افزود: اجرای تصمیمها و تمام سیاست گذاریها بر عهده مدیر مدرسه است و باید ضمن آگاهی از دغدغههای شما عزیزان، ارتباط تنگاتنگی بین ستاد و مدرسه وجود داشته باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان، برخی از موضوعات مطرح از طرف مدیران مدارس از جمله موضوع ساعت موظفی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: اقدامات صورت گرفته در این زمینه بر اساس بخشنامههای موجود است و تصمیم سلیقهای نیست؛ با توجه به دغدغه و پیگیری شما عزیزان در زمینه رفع موانع و چالشهای مدارس، مذاکرات مستمری با وزارت آموزش و پرورش داشتهایم.
سعادتی، افزایش تراکم کلاسی که یکی از دغدغه مدیران مدارس بود را یکی از موضوعات اولویت دار برای دستگاه تعلیم و تربیت استان عنوان کرد و گفت: تا سال ۱۴۰۲ شروع ساخت مدارس در تبریز به شکل مشارکتی با خیران ممنوع بود؛ اما با توجه به نیاز اساسی تبریز به ساخت مدارس جدید این مصوبه بعد از سالها لغو گردید و در حال حاضر رایزنیهای جدی با خیرین مدارس برای شروع پروژههای مشارکتی بین دولت و خیران در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه میزان مدارس تخریبی در تبریز نسبت به دیگر مناطق استان بیشتر است، گفت: با توجه به افزایش جمعیت در بخشهایی از کلانشهر تبریز، از روی اجبار آموزش و پرورش نواحی مجبور شدهاند ضمن افزایش تراکم کلاسی، مدارس را به شکل شیفتهای صبح و بعد از ظهر اداره کنند.
تراکم ۸/۷ درصد کلاسها در استان بالاتر از ۳۵ نفر است
مدیرکل آموزش و پرورش استان افزود: تراکم ۸/۷ درصد کلاس ها در استان بالاتر از ۳۵ نفر است که فراوانی در مقطع ابتدایی بیشتر میباشد، اما با توجه به محدود بودن کلاسها در مدارس فنی و حرفهای در ۱۳ درصد کلاسها این مدارس تراکم بالای ۳۵ نفر میباشد که با توجه به افزایش علاقهمندان به تدریس در شتههای فنکا، نیاز به مدارس و کارگاههای جدید در فنی و حرفه و کاردانش جدیتر است.
سعادتی با انتقاد از فضای برخی مدارس غیردولتی متذکر شد: این آمادگی را داریم هرکسی میخواهد مدرسه بسازد و به شکل غیر دولتی اداره کند، کمک حداکثری نماییم.
این مقام مسؤول در ادامه ابراز کرد: برخی ضرورتها امروز در کف مدارس وجود دارد که باید مدیران مدارس توجه جدی به این مسألهها داشته باشند، که یکی از این موضوعات مهم، بهبود نتایج آزمونهای نهایی است که متاسفانه در برخی مدارس نتایج به دست آمده اصلا قابل قبول نیست.
وی متذکر شد: مدیران ما باید تحلیل آماری دقیقی از نتایج آزمونهای نهایی داشته باشند و نقاط ضعف را تقویت کرده و از ظرفیتهای موجود نهایت استفاده را ببرند.
سعادتی در ادامه از کاهش آمار آسیبهای اجتماعی بر اساس غربالگری های به عمل آمده خبرداد و اذعان داشت: حتی آمار کم نیز در این زمینه قابل قبول نیست و مدیران مدارس در این زمینه باید جدیت بیشتری داشته باشند.
انتقاد از تدریس معلمان تخصصی در رشتههای دیگر
مدیرکل دستگاه تعلیم و تربیت استان با انتقاد از تدریس معلمان تخصصی در رشتههای دیگر اظهار کرد: این مسأله اصلا قابل قبول نیست و با وجود پیگیریهای به عمل آمده گاهی شاهد هستیم، توجه کافی صورت نگرفته و قطعا برخورد جدی با افراد متخلف در این زمینه صورت خواهد گرفت.
سعادتی در ادامه ضمن گرامیداشت دهه مبارک فجر یادآور شد: امروز جنگ نرم برای همه ما ملموس است و نوجوانان و جوانان ما در معرض شدید ترین فضاسازیهای رسانهای هستند، از اینرو باید با برنامههای متنوع هویت ایرانی اسلامی را بیش از پیش در بین دانشآموزان احیا کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان تصریح کرد: در گرامیداشت دهه مبارک فجر، برنامهها حتما دانشآموزمحور باشند و فرصت فعالیت را برای تشکلها ایجاد نمایید؛ با توجه به همزمانی دهه مبارک فجر و اعیاد شعبانیه انتظار میرود که برنامههای خلاقانهای توسط شما عزیزان تدوین گردد و به افزایش نشاط اجتماعی و هویت بخشی به دانشآموزان توجه جدی صورت گیرد.