حاشیه های ناتمام شورای شهر تبریز
- شناسه خبر: 2727
- تاریخ و زمان ارسال: 12 دی 1403 ساعت 20:23
- بازدید : 130
- نویسنده: گلبرگ تبریز

بهروز ممی زاده
گلبرگ تبریز. شوراهای اسلامی بر اساس مفاد قانون شهرداری و نیز قانون تشکیلات شورای اسلامی کشور، نهاد و مرجعی تصمیم گیر و ناظر بر فعالیت های شهری و شهرداری هاست و به لحاظ داشتن اختیارات وسیع در قانون از جایگاه ویژه ای در اداره امور شهرها و روستاها برخوردار است و به علت اهمیت و جایگاه آن، اعضای شوراهای شهر و روستاها با برگزاری انتخابات و با رای مردم انتخاب می شوند.
شورای شهر تبریز، مانند سایر شوراهای شهر در ایران، نهادی است که وظیفه نظارت بر امور شهری و تصمیمگیری در مورد مسائل مختلف شهری را بر عهده دارد. اعضای این شورا از طریق انتخابات عمومی انتخاب میشوند و معمولاً به مسائل مربوط به توسعه شهری، بودجهبندی، خدمات عمومی و سایر موضوعات مرتبط با مدیریت شهری میپردازند.
اعضای ۱۳ نفره شورای ششم کلانشهر تبریز که در ۲۸ خرداد سال ۱۴۰۰ از سوی مردم بر کرسی نمایندگی در پارلمان محلی نشستند.آنها طی این مدت تلاش کردند برای انجام وظایف خود بر اساس قوانین و آئین نامه های مربوطه گام برداشته و با برگزاری جلسات منظم هفتگی و تشکیل کمیسیون های تخصصی، مسایل شهری و روند توسعه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و عمرانی شهر را پیگیری و با اتخاذ تصمیمات لازم راه را برای طی این مسیر هموار کنند.
اما با روی کار آمدن دولت چهاردهم و انتخاب «شهرام دبیری» رییس وقت شورای اسلامی تبریز به عنوان معاون امور مجلس دولت جدید، فرمانداری تبریز طی ابلاغ نامه رسمی، در 28 مرداد اسماعیل چمنی را بهعنوان عضو شورای اسلامی شهر تبریز و جایگزین دبیری معرفی کرد.
این پایان ماجراهای عجیب و غریب شورا نبود.پخش شایعات در خصوص حضور عضو دیگر شورای شهر در کابینه دولت، استعفای فریدون بابایی اقدم به دلیل اعتراض به تخریب باغ گلستان و انواع تهدیدها و فشارها و موافقت شورا با پذیرش استعفای او و جایگزین شدن علی راستی از اعضای علی البدل به جای بابایی و همچنین غیبت چندین جلسه ای «پرویز هادی» در جلسات شورای شهر و اینکه وی به خارج از کشور مهاجرت کرده است و غیبت برخی دیگر از اعضای شورا به علت مسافرت های تابستانی، جایگاه این شورا را در ماه های اخیر تنزل داد و نارضایتی افکار عمومی از عملکرد پارلمان شهر را به همراه داشت.
این وضعیت تا آنجایی پیش رفت که صدای «روح الله رشیدی» یکی از اعضای شورای شهر را درآورد و به این وضعیت اعتراض کرد و در تذکری خواستار اهمیت دادن اعضا بر حضور منظم در جلسات هفتگی شورای شهر شد و گفت اعضای شورای اسلامی منتخبان مردم بوده و باید در جلسات شورا حضور یافته و به وظایف خود عمل کنند.
جدال لفظی دهقان نژاد و اسوتچی از اعضای شورا با شهردار تبریز در صحن علنی و ترک و قهر هوشیار از دیگر نکات حاشیه ای دوره ششم شورای شهر بودند که به نظر می رسد این دعواها نه به خاطر منافع شهر و شهروندان که به دلیل اختلافات سلیقه ای صورت گرفته است.
به هر حال اینکه شورای ششم کارنامه قبولی خواهد گرفت یا نه مردم 30 خرداد سال آینده در پای صندوق های رای آنرا نشان خواهند داد.