حجاب پدیده ای موثر در بالا بردن نظم اجتماعی ، اما !
- شناسه خبر: 2567
- تاریخ و زمان ارسال: 4 دی 1403 ساعت 19:19
- بازدید : 10
- نویسنده: گلبرگ تبریز

پوشش و یا حجاب مردان و زنان از نظر مردمشناسان تکاملگرا چون براتیسلاوا مالینفسکی، وستر مارک ، باخوفن ، جیمز فریزر ، لوئیس هنری مورگان و دیگران پدیده اجتماعی تکاملی است و از ساده به پیچیده در حرکت . حجاب پدیده ای اجتماعی است که با گذشت زمان تغییر می یابد و متنوع و گوناگون می گردد .
هستند طوایفی در نقاط مختلف جهان از قبیل قبیله آدمخوار کروا در برزیل یا سرخپوستان کایومو و کونگ ها در اطراف کلیمانجارو که کاملا لخت هستند و پوشش را مانع خروج بیماری و ارواح خبیثه از کالبد خود میدانند ولی در طول تاریخ انسانهای اولیه به تدریج سمت پوشش و حجاب رفته و تمدن های مصر و بین النهرین و ایران و یونان و ادیان و مذاهب یهود و مسیح و اسلام و بودایی و برهمایی و توتم ها نقش بارزی در اشاعه حجاب برعهده داشتند.
در باره تاریخچه ی معقول حجاب در بحث ها و فرصت هایی دیگر میتوانیم صحبت بکنیم لیکن در این اندک مقال هدف من سخنان تهدیدآمیز و های و هوی بی دلیل و غیرمتمدنانه ای است که زنان را مجبور به این پدیده می سازد بی آنکه بخواهد تعریف کند حجاب فقط پوشش ظاهری و مختص زنان نیست !
حجاب از فطرت پنهان و شخصی انسان برمی آید و تحمیل و تحدیدات اجتماعی نمی تواند آن را بسط داده و توسعه دهد .
حجاب تنها در ظواهر فیزیکی زنان نه ، که در نگاه و کلام و بیان و اندیشه و آرمان ها و ایده ها و زندگی نیز معنی دارد !
حجاب پرده ای است معقول برای عدم نشر فساد و ارتشاء در جامعه که با برافتادن آن هر اجتماعی به گند کشیده می شود و قبح گناه و حرام از بین می رود.
حجاب را اول باید مدیران جامعه بر خود واجب کنند. حجابی که می تواند بر اجتماع و اقتصاد و فرهنگ جامعه ما تأثیر بگذارد .
حجاب به زور نه ، که با اختیار تعریف می شود. همانطور که بی حجابی نیز با زور و تهدید و ارعاب نمیتواند اتفاق بیفتد .
اما مسئولان کشور من چرا با لجبازی ها و عقده های روانی ویژه اصرار بر این امر دارند و فقر و گرسنگی و گرانی و بیکاری و فساد و فحشا و تورم و دزدی و دروغ را حلال جامعه ی ما کرده اند در تعجب و حیرتم !
قبل از حجاب باید اجتماعی پاکیزه و ایرانی زلال و شفاف داشته باشیم و بعد اختیار هر آنچه را که دوست داریم به دست آورده و تصمیم بگیریم .
حجاب زمانی اثرگذار خواهد بود که زندگی اجتماعی ما معقول و براساس احترام متقابل و انتخاب درست باشد نه اجبار رسانه های یکسویه و مغرض و تایید آدم های بیماری که خود ناهیان و منکران اجتماعند
سعید جلوه گری
4 دی ماه 140