رمضان ، بهار خودسازی
- شناسه خبر: 3598
- تاریخ و زمان ارسال: 12 اسفند 1403 ساعت 11:30
- بازدید : 14
- نویسنده: گلبرگ تبریز

✍️تبریز،محمدتقی باغبان خلجانی
✅انسان فرصت حضور در این دنیا را یکبار به دست می آورد. از دست دادن این فرصت چیزی جز زیان و خسران در پی نخواهد داشت. خدای متعال انسان را از عقل یا همان وجدان بهره مند کرده است تا با به کار گیری آن به سعادت برسد و در مقابل آن نفس اماره را در وجود او نهاده است تا مقوله امتحان امتداد یابد.
🔻کسانی که دچار شقاوت گشتند، اسیر جهنم شدند، از نفس اماره خود غافل مانده بودند. حتی عالمان دین از گزند نفس اماره در امان نیستند. شلمغانی و امثال او اسیر نفس اماره شدند و این نفس در تک تک ما وجود دارد؛ لذا باید مراقب بود.
🔻انسان باید در تمام دوره سال به دنبال خودسازی باشد اما ماه مبارک رمضان بهار خودسازی است و مسیر هموارتر است.
🔻سداد به معنای پایداری و استقامت در راه راست است. از خود بپرسیم سداد ما در چه چیزی است؟
سداد یک تاجر، پدر، مادر، عالم و هر کسی دیگر در چه چیزی نهفته است؟
🔹خدای متعال این دنیا رابرمبنای امتحان پی نهاده است.شیطان قسم یاد کرده است که ازتمام جهات انسان را به سمت اغوا بکشاند و ازتک تک فرصت ها برای گمراهی انسان استفاده میکند. بایدتصمیم گرفت وازفرصت مناسب ماه رمضان،استفاده برد. تا از فریب شیطان در امان بود. و الّا ممکن است شخصی درمنزل پیامبر صلی الله علیه وآله باشد اما اسیر شیطان گردد.
ازهمین لحظه تصمیم بگیریم تا از این ماه رمضان بهترین استفاده را ببریم.
🔶پس از خودسازی درماه رمضان وظیفه دفاع از دین بر عهده ی تک تک ماست. مخصوصاً در زمان فعلی که دنیا مملو از ضلالت و گمراهی شده است.هرسخصی درهرنقطه ای به مقدارتپانش دربرابرهدایت تمام افراد روی زمین مسئول است.
🔹«کلکم راع وکلکم مسئول عن رعیته» هر کسی با هر توانی که دارد باید در این مسیر باشد پس باید با قلم، بیان، مال وهر چیزدیگر در این مسیر کوشید. مال،علم وقدرت هرکدام وسیله ای برای امتحان است وبایدازآن در ره هدایت انسان هاتلاش کرد.دردنیای کنونی برترین جسارت ها به خدای متعال نسبت داده می شود. 🔹درشبکات ماهواره ای و اجتماعی بد ترین جسارت ها به پیامبر اعظم صلی الله علیه وآله می شود. چه کسی در قبال این جسارت ها مسئول است؟ تک تک ما باید برای دنیا روشنگری کنیم و افراد جهان را از گمراهی نجات دهیم.
🔶در ادامه دعای «اللهم عرفنی نفسک» می خوانیم:«وجدد به ما امتحی من دینک».
این بدان معناست که بعضی از احکام الهی محو شده است و به دست امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تجدیدخواهد شد . باخود بیندیشیم که چه چیزی از دین محو شده است؟ چه سنت هایی در حکومت رسول خدا و امیرمؤمنان صلوات الله علیهما وآلهما بوده و در زمان ما از بین رفته است و به دست امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف تجدید می شود؟!
🟣در روایات شریفه وارد شده است که امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به سیره ی جدشان امیرمؤمنان علیه السلام عمل می کنند. ازخود بپرسیم که سیره ی ایشان چه بوده است؟
🟤علی بن ابی طالب علیه السلام تمام بیت المال را در میان مسلمانان تقسیم می کردند اما خودشان مقروض از دنیا رفتند. ایشان به سان ضعیف ترین افراد جامعه زندگی می کردند. این سیره ی یک حاکم اسلامی است.
در تاریخ وارد شده است که حجره ی پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله یک اتاق سه در سه بوده است که نصف آن با حصیر فرش شده بود.
همه مسئولیت داریم که این مطالب را بازگو کنیم و بدان عمل نماییم. ما باید با گریه این مطالب را بخوانیم و بازگو کنیم.