سرنوشت غم انگیز تیراژ کتاب و مطبوعات
- شناسه خبر: 2791
- تاریخ و زمان ارسال: 16 دی 1403 ساعت 22:22
- بازدید : 23
- نویسنده: گلبرگ تبریز

گلبرگ تبریز. چاپ کتاب با ۱۵ جلد تیراژ !
از مدتها قبل پائین بودن تیراژ اغلب مطبوعات منتشره به امری عادی بدل شده ، ولی اخیرا شنیدن چاپ کتاب با تیراژ ۱۰ – ۱۵ جلدی موجب تعجب بیشتر شده و نشان می دهد که متاسفانه کتاب و مطبوعات به لحاظ تیراژ به سرنوشت غم انگیز مشترکی مبتلا شده اند !
در آئینی که اخیرا با عنوان ” آئین اختتامییه پنجمین دوره دو سالانه جایزه کتاب” برگزار شده بود ، مدیر یکی از انتشاراتیهای معروف تبریز طی سخنان کوتاهی به واقیتهای تلخی در ارتباط با کتاب و نشر آن اشاره کرد که موجب حیرت شد . بگفته این فعال نشر کتاب ، اگر شهر تبریز ۱۰۰سال پیش رتبه اول تالیف و چاپ کتاب را در سطح کشور داشته ، و زمانی چه نویسندگان و مولفان بزرگی در این شهر بود ه اند ، امروزه رتبه اول از آخر را دارد!
او در حضور مسئولان این را هم گفت که متاسفانه با گذشت زمان ، مدت مدیدی است کتابفروشیهای معروف تبریز در ناحیه بازار و خیابانها جای خود را به مرغ فروشی و موبایل فروشی داده اند که مایه تاسف است. وی تاکید دارد اجازه داده نشود تعداد
ناشرین در تبریز از حدود ۱۰ ناشر فعلی پائین بیاید.
البته در این آئین ، اظهارات مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مبنی بر اینکه در دو سال گذشته ۶۰۰ عنوان کتاب ترکی در آذربایجان شرقی مجوز چاپ گرفته اند و یا در سالجاری تعداد مجوز چاپ کتاب صادره در استان به ۱۹۰۰ عنوان رسیده وتا پایان سال هم به ۲۵۰۰ عنوان می رسد، جای خوشحالی داشت.
منادی نماینده تبریز ، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی هم در این آئین گفت که در تبریز تنها ناشران عاشق در عرصه فعالییتی کتاب باقی مانده اند .
بهر حال ، امیدوار است با رفع مشکلات اقتصادی ، پائین آمدن قیمت کتاب ، فراهم شدن فرصت و فضای مطالعه و رغبت خرید کتاب در جامعه ، وضع فعلی کتاب و مطبوعات که مربوط به امروز و دیروز هم نیست بهبود پیدا کرده و به توسعه فرهنگی بیانجامد .
محمد حسن علملو/ روزنامه نگار