مطالبه مردم آذربایجان شرقی از دولت پزشکیان
- شناسه خبر: 1580
- تاریخ و زمان ارسال: 21 شهریور 1403 ساعت 7:56
- بازدید : 33
- نویسنده: گلبرگ تبریز

بهروز ممی زاده
آذربایجان شرقی یکی از قطب های مهم صنعتی و اقتصادی ایران اسلامی است. بیش از پنج هزار واحد صنعتی فعال در استان وجود دارد که شامل صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی، صنایع نساجی و چرم، صنایع شیمیایی و سلولزی، قطعهسازی، صنایع خودرو، ریختهگری، صنایع بالادست نفت، فولاد و پتروشیمی است.
مچنین منطقه آزاد تجاری، صنعتی ارس به وسعت 51 هزار هکتار، وجود بیش از ۵۰ شهرک و ناحیه صنعتی و شهرک اختصاصی سرمایهگذاری خارجی در نقاط مختلف استان نشان از پتانسیل های فراوان برای شکوفایی اقتصادی و تسریع سرمایهگذاری در آذربایجان شرقی دارد. آذربایجانشرقی یکی از قطبهای اصلی صنعت گردشگری به دلیل برخورداری از جاذبههای طبیعی و تاریخی کشور است. علیرغم این همه ظرفیت گردشگری، متاسفانه در زمینه جذب گردشگر داخلی و خارجی و کسب درآمد از گردشگری به خصوص در زمینه گردشگری سلامت آنچنان که باید منافعی برای استان حاصل نشده و چه بسا از این ظرفیت ها غفلت شده است. تکمیل سریع پروژه های نیمه تمام و ایجاد زیرساخت های گردشگری انتظار فعالان این حوزه از رئیس جمهور پزشکیان است.
متاسفانه با وجود این همه ظرفیت و توانمندی ها، آذربایجان شرقی فقط توانسته است 2 درصد سهم بازار های همسایه پیرامون خود را به دست بگیرد و اکنون کشورهایی مثل چین یا ترکیه این بازارها را تصاحب کرده اند. با اینکه زمینه های مشترک تاریخی، دینی و زبانی بین مردم استان و همسایگان وجود دارد لکن در گذشته و اکنون از این فرصت استفاده نشده و چه بسا مورد غفلت مسئولان و صنعتگران قرار گرفته است.
طرح انتقال آب رودخانه ارس به تبریز بعد از گذشت 10 سال از کلنگ زنی به دلیل تخصیص نیافتن به موقع اعتبار تکمیل و به بهره برداری نرسیده است. تبریزیها از رئیس جمهور دولت چهاردهم می خواهند تا با تزریق اعتبار امسال این طرح اساسی به سرانجام برسد. مردم و فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی از رئیس جمهور انتظار دارند برای پست های کلیدی در سازمان های اقتصادی و صنعتی از مدیران بومی کارامد استفاده کند. چرا که مدیران بومی بهتر از مدیران غیربومی بر ظرفیت ها و امکانات استان شناخت و اشرافیت دارند.
چه بسا در دولت های قبلی مدیرانی از استان های دیگر انتخاب شده اند که موفق عمل نکرده اند. تبریز با ظرفیت های فراوانی که دارد می تواند به کانون دیپلماسی اقتصادی،سیاسی و فرهنگی کشور و منطقه تبدیل شود. میزبانی اجلاس های بین المللی در تبریز، میزبانی از مقامات بلندپایه سیاسی کشورهای همسایه و دعوت از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی با هدف تحرک در مراودات تجاری و اقتصادی استان با کشورهای همسایه از جمله راهکارهای ارتقای جایگاه آذربایجان شرقی در عرصه دیپلماسی هستند.