نشست خبری استاندار و سوالاتی که پرسیده نشدند!
- شناسه خبر: 4147
- تاریخ و زمان ارسال: 26 فروردین 1404 ساعت 11:28
- بازدید : 25
- نویسنده: گلبرگ تبریز

گلبرگ تبریز. احد نقش شور سپهر. دومین نشست هم اندیشی استاندار آذربایجان شرقی با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان، درحالی ظهر یکشنبه در تالار جمهوری استانداری برگزار شد که به نظر می رسد، به دلیل فضای حاکم بر این نشست و صمیمی بودن آن، مجالی برای طرح برخی سوالات و مطالبات مهم استانی از سوی اهالی رسانه فراهم نگردیده و یا به فرض طرح برخی سوالات مهم، این سوالات و پاسخ های ارائه شده، در خروجی رسانه ها قرار نگرفته است!
گرچه در نشست مذکور، مطالبه و انتظار اصلی رسانه ها از “بهرام سرمست”، ارائه گزارش عملکرد 6 ماهه خود و مدیران استانداری بود و قاعدتا در دوران “پساانتصابات”، ارائه گزارش عملکرد 180 روزه آقای استاندار به افکار عمومی، حداقلی ترین انتظار نیز به شمار می رفت، با این حال، آنچه که به عنوان محتواهای خبری از این نشست روی خروجی رسانه های محلی قرار گرفت، هیچ قرابتی با گزارش عملکرد مدیریت ارشد استان نداشت، از این رو، ناگزیر از طرح برخی سوالات مطرح نشده، پاسخ داده نشده و یا بی پاسخی هستیم که همچنان در مخیله افکار عمومی، روزنامه نگاران منتقد، مطالبه گران و ناظران بیرونی بالا و پائین می شود!
1/ نتیجه دیدارها، نشست ها، بازدیدها، کارگروه های تخصصی، گزارش گیری ها، اطلاع یابی ها، برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های حکمرانی جناب استاندار برای آینده توسعه و تحول آذربایجان شرقی چه بوده و ایشان، بر اساس اولویت های مدیریتی خویش و همچنین، سیاست های بالادستی ابلاغی از سوی دولت، چه رویکرد و برنامه ای در راستای پاسخگوئی به انبوهی از مطالبات و چالش های استان خواهند داشت؟
2/ انتصاب مدیران جدید دستگاه های اجرائی استانی تابع کدام شاخص ها و معیارها بوده و نقش ملاحضات سیاسی، روابط فامیلی و قبیله ای، محاسبات حزبی و ستادی، سهم بری های انتخاباتی و لابی های بالادستی در تغییرات مدیریتی استان چه قدر بوده است؟
3/ چرا تا امروز، هیچ گزارش یا اطلاع رسانی دقیقی از نتایج نشست ها، دیدارها، هم اندیشی ها و بازرسی های مداوم و همیشگی استاندار آذربایجان شرقی که ناظر بر اخبار و اطلاعات جدید و امیدبخش باشد، ارائه نشده و همین رویه نیز عملا، افکار عمومی، جامعه نخبگانی و فضای رسانه ای را در نقطه ابهام و بی اطلاعی نگه داشته است؟
4/ سهم آذربایجان شرقی از لایحه بودجه سال 1404 کل کشور و اعتبارات مصوب عمرانی استان و در کنار آن، میزان اعتبارات پیش بینی شده برای طرح ها و پروژه های زیربنایی و مهم استان به چه میزان است و باتوجه به پائین بودن همیشگی بودجه استان، امسال چه اقداماتی در راستای افزایش سهم اعتبارات آذربایجان شرقی از دولت صورت گرفته است؟
5/ با عنایت به نامگذاری امسال به نام “سرمایه گذاری برای تولید”، رویکرد و برنامه کلی مدیریت ارشد استان برای جذب سرمایه گذاری های بخش خصوصی و خارجی در استان چیست و چه راهکارهایی برای حذف و برچیدن موانع مزمن شده سرمایه گذاری در استان و زدودن خاطرات تلخ فرار سرمایه گذاران اندیشیده شده است؟
6/ از تبدیل شدن بنگاه های اقتصادی و تولیدی استان به حیاط خلوت “نیروها و کارگردانان سیاسی” ابراز نگرانی کرده اید، آیا ورود و تصدی یکی از شناخته شده ترین چهره های سیاسی استان به عنوان مدیرعامل بزرگ ترین و قدیمی ترین کارخانه صنعتی، تولیدی شمالغرب کشور، در تعارض با این نگرانی ها نیست؟
7/ باتوجه به تحرکات مشکوک و تصمیمات پشت پرده برخی سوداگران برای فروش اراضی، زمین ها و مستغلات گروه کارخانجات ماشین سازی تبریز در سال های قبل که حتی به مرحله قیمت گذاری نیز رسیده بود، رویکرد و سیاست مدیریت ارشد استان برای ممانعت از فروش و تاراج احتمالی این اراضی توسط سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به بهانه مولدسازی چه خواهد بود؟
8/ رویکرد مدیریت ارشد استان برای برخورد با بنگاه داری و سوداگری بانک های عامل استان و رفع انسداد از چرخه اعطای تسهیلات خرد به مردم، اعم از تسهیلات قرض الحسنه، ازدواج، ودیعه مسکن، ساخت مسکن، اشتغال، نوسازی و تولید که همچنان با مقاومت اغلب بانک های استان مواجه هستند، چیست؟
9/ پرونده تشکیل شرکت مس آذربایجان و استقلال مس سونگون که در دولت قبلی به عنوان یکی از مصوبات لازم الاجرا به تصویب رسید، بالاخره چه سرنوشتی خواهد داشت؟ آیا در دوره شما، شاهد تحقق این مطالبه دیرینه مردمی و استانی خواهیم بود؟
10/ به عنوان رئیس شورای تامین استان، کی و با کدام استراتژی و برنامه مشخص، از تاراج ثروت ملی، منطقه ای در معدن طلای اندریان توسط حفاران غیرمجاز و قاچاقچیان طلا جلوگیری خواهید کرد؟ صیانت از این ثروت و برخورد قاطع با قاچاقچیان طلا وظیفه کدام نهاد است؟
11/ کندی روند اجرای پروژه های زیربنایی ملی و دولتی، بلاتکلیفی و طولانی شدن تخصیص اعتبارات ملی و اعتبارات سفرهای ریاست جمهوری، فرسودگی اغلب واحدهای تولیدی و صنعتی استان، مشکلات متعدد و لاینحل زیست محیطی نظیر مازوت سوزی در نیروگاه تبریز، عدم تحقق طرح انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه، احیاء کامل و قطعی دریاچه ارومیه، بلاتکلیفی در اجرای طرح های پائین دستی مس، توسعه زیربنایی استان به عنوان دروازه تجارت و صادرات ایران به اروپا، توسعه راه های استان و ده ها مشکل و مطالبه اینچنینی، از جمله چالش های مهم توسعه آذربایجان شرقی محسوب می شوند که در نشست خبری اخیر شما نیز در خصوص آن ها سخنی به میان نیامد، چه راهکاری برای تحقق این مطالبات خواهید داشت و تاکنون چه اقداماتی انجام داده اید؟
12/ از تلاش برای راه اندازی و احیاء دوباره بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان سخن گفته اید، برای فعال سازی و پادار کردن اعتبارات کلان دولتی برای این بنیاد و همچنین، بازگرداندن دوباره بودجه 330 میلیارد ریالی آن که در سایه مدیریت قبلی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، به خزانه برگشته است، چه تدبیری اندیشیده اید؟
13/ از تبدیل شدن آذربایجان شرقی به محور دیپلماسی اقتصادی کشور، عنوان یکی از آرمان ها و رویکردهای مدیریتی خود نیز سخن گفته اید، این درحالی است که با توجه به مشکلات، موانع و چالش های متعدد تحریمی، قانونی، زیرساختی، ترانزیتی، تعاملی، فرسودگی صنایع و کارخانجات استانی و حتی موانع موجود بر سر راه تبادلات اقتصادی منطقه ای با همسایگان، تحقق این آرمان و هدف استراتژیک، با اما و اگرهای بسیاری روبروست، برنامه مشخص شما برای تحقق این هدف چیست؟
14/ مدیریت ارشد استان در معنای خاص و تیم مدیریتی استان در معنای عام خود، تا چه میزان تحت تاثیر مشاوره ها، فشارها و منافع و مطامع برخی محافل و اتاق فکرهای سیاسی، اقتصادی و تصمیم سازی نظیر “خانه توسعه آذربایجان”، “شورای اصلاح طلبان”، “پدرخوانده های سیاسی”، “نمایندگان مجلس” و افراد و جریان های خارج از بدنه دولت و استانداری است؟
15/ آیا تبریز، به لحاظ مدیریت، زیرساخت های شهری، فضای عمومی مناسب، طراحی و مدیریت شادی های عمومی، امکانات پشتیبانی و خدماتی، میزبانی از میهمانان دیگر شهرها و استان ها، طرح های ترافیکی ویژه، طرح های حفاظتی و امنیتی، تدابیر مدیریتی خاص و در نهایت، الزامات و پیش نیازهای مدیریت بحران، آماده برگزاری جشن قهرمانی تراکتور و مواجهه با حواشی تلخ و شیرین احتمالی این رویداد منحصر به فرد شده است؟
16/ برای معضل بزرگی به نام آلودگی محیط زیست طبیعی، جانوری و انسانی استان، اعم از منابع آبی، هوا، خاک، مراتع، جنگل ها، رودخانه ها و … چه تدابیری اندیشیده اید؟ متاسفانه تا امروز که 5 ماه از انتصاب مدیرکل حفاظت محیط زیست استان می گذرد، هیچ خبری از سیاست ها و رویکردهای حفاظتی و صیانتی این اداره کل به بیرون درز نکرده است!
17/ معضل تخلیه و سرریز پساب های صنعتی و خطرناک کشور ارمنستان به داخل رودخانه ارس، از جمله چالش های چند دهه ای استان و کشور به شمار می رود که نیازمند پی گیری و چاره اندیشی دیپلماتیک است، راهبرد اصلی مدیریت عالی استان برای حل چنین بحرانی چیست؟
18/ با عنایت به تصویب نهایی مناسبت قیام 29 بهمن سال 56 تبریز به عنوان روز تبریز جهت درج در تقویم رسمی کشور توسط سوی شورای فرهنگ عمومی استان، چرا این مصوبه تا امروز جهت نهایی شدن، به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال نشده است؟
آیا تعارض یا تقابلی نسبت به این تصمیم در بین ارکان مدیریتی استان وجود دارد؟
19/ در حوزه رسانه استان و پیرو وعده های قبلی جنابعالی، چه اقداماتی در راستای رفع و حل مشکل تعاونی مسکن خبرنگاران و روزنامه نگاران، اجرای طرح رتبه بندی خبرنگاران، فعال سازی مجدد صندوق اعتباری حمایت از خبرنگاران، اجرای طرح آسیب شناسی حوزه رسانه و مطبوعات،ساماندهی تشکل های صنفی مطبوعاتی و رسانه ای و دیگر طرح های حمایتی این قشر زحمتکش تاکنون صورت گرفته است؟
20/ استاندار آذربایجان شرقی تا چه اندازه بر توانمندی ها، ظرفیت ها، تجارب، تخصص، مهارت ها و بنیان های علمی و عملی مدیران منصوب خود اشرافیت دارند و این دسته از مدیران، آیا از منظر، عوامل و ریشه های تولید و بازتولید هزینه های پنهان مادی و معنوی احتمالی در پروسه مدیریت در حوزه ماموریتی، توجیه و آگاه شده اند یا نه و در صورت خطا یا انحراف این دسته از مدیران، آیا شجاعت برکناری آنان وجود دارد؟
انتظار می رفت، جناب دکتر سرمست، که در پایان 180 روز خدمت خود برای دومین بار به جمع اهالی رسانه آمده بود، ضمن عبور از مرحله “وعده ها و شعارها” و تکرار “باید، نباید ها”، عملگرایانه تر رفتار می نمود و گزارشی اجمالی از اقدامات، تصمیمات، ارزیابی ها، برنامه ریزی ها، رویکردها و نقشه راه مدیریت عالیه دولت در آذربایجان شرقی را به مردم و رسانه ها ارائه می کرد تا معلوم شود، نماینده ارشد دولت در استان، برای بازگرداندن حوزه ماموریتی خود روی ریل توسعه و تسریع روند توسعه پایدار آن، چه برنامه و رویکرد مشخصی دارد تا هم اصل پاسخگوئی کارگزاران نظام محقق شود و هم، ضرورتی به نام گزارش دهی به مردم، اجرائی گردد!