کتابخانه مرکزی تبریز؛ پاتوقی برای زیست فرهنگی
- شناسه خبر: 3736
- تاریخ و زمان ارسال: 23 اسفند 1403 ساعت 10:15
- بازدید : 26
- نویسنده: گلبرگ تبریز

گلبرگ تبریز. فائزه بنی نصرت. نشست آیین افتتاح بخشهای جدید کتابخانه مرکزی تبریز همزمان با ایام گرامیداشت سالروز تاسیس نهاد کتابخانه های عمومی با حضور دبیر کل نهادهای کتابخانه های عمومی کشور و معاونت سیاسی اجتماعی استاندار و چهره های فرهنگی ارجمند تبریز روز چهارشنبه برگزار شد. طی این برنامه از بخش های تازه تاسیس کتابخانه از جمله تالار آمفی تئاتر و سالن جلسات، بخش گالری، کلاس های آموزشی و کلاسهای تحت وب، بخش کودک «هدهد سفید»، تالار «علم و خلاقیت» و مرکز آفرینش های هنری بازدید به عمل آمد.
سه اقدام ویژه و موفق کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی
وی به سه اقدام ویژه کتابخانه مرکزی تبریز اشاره کرد که خارج از ردیف استان ها انجام شده است: ما در جهت تبدیل کتابخانه ها به پاتوق دائمی مردم طرح هایی را عملی کردیم؛ طرح کودک کتابخوان که با همکاری مراکز بهداشت انجام شد، کودکان را از سنین پایین، به عضویت در کتابخانه ها دعوت می گیرد و طی این طرح که از ماه رمضان سال گذشته آغاز شد، ۱۲ هزار کودک به عضویت کتابخانه های استان در آمدند.
با «طرح جهاندیدگان» در کتابخانه عمومی تبریز تا به امروز دو هزار سالمند داریم که در مقام استاد اند و بالای ۲۲ کارگاه را در اینجا برگزار می کنند. قصد داریم این طرح را در سال جدید به صورت استانی گسترش دهیم.
«آزاده نظربلند» دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، کتابخانه های عمومی را فضایی برای هم افزایی اندیشه ها و توسعه خواند و افزود: در این راستا هدف از ایجاد تنوع فضایی در کتابخانه ها، تبدیل کتابخانه به پایگاه های اجتماعی است که با حضور انواع طیف های سنی در کتابخانه ها برآورده می شود؛ هدف ما این است که کودکان در مسیر کشف حقیقت و خلاقیت و بزرگسالان برای تعمیق اندیشه هایشان، پیوست کتابی و فرهنگی داشته باشند.
وی با اشاره به تمایل کودکان و نوجوانان به فضای مجازی و دیجیتال، گفت: باید در نظر بگیریم که بچه ها با آن فضا مانوس اند لذا باید با کمک این فضا، فرزندان را به کتاب و کتابخانه ها جلب کنیم.
آرزومندیم به جایگاهی برسیم که در آینده ادعا کنیم، کتابخانه های عمومی استان ها سهم مهمی در شکل گیری افکار و جهت دهی به جوانان و نوجانان کشور داشته اند و در این راستا نیاز به همت جمعی هست که هم خانواده ها اهتمام بورزند و هم این مهم در مدارس نهادینه شود.
«مرتضی محمد زاده» معاون سیاسی اجتماعی استاندار اظهار داشت: مدت هاست دغدغه فرهنگ کتابخوانی داریم و با همه این که مشکل دستیابی به منابع کتب، امروز حل شده است ولی همچنان آمار سرآمد مطالعه این دغدغه را با قدرت مطرح می سازد. معتقدیم پایه توسعه دانایی است و این مبتنی بر فرهنگ مطالعه کشور هاست.
طبق تجربه کشور های دنیا با سرانه بالای مطالعه در میابیم که آنچه مهم و در این مسئله مطرح است، عادت به مطالعه است که باید بر این عادت سازی کار شود.
وی به بحث نمایشگاه سالانه کتاب اشاره کرد: ما شاهدیم که در تبریز، بعد از سال های کرونا، نمایشگاه سالانه کتاب قربانی شده است. امسال تصمیم داریم خیز بلندی در این راستا برداریم و از وزارت خانه کمک می خواهیم.
بهره گیری از مسئولیت های اجتماعی بنگاه های اقتصادی جهت تحول آفرینی
وی ضمن تاکید بر عدم توسعه به خاطر کمبود عادت به مطالعه، به تحولات کتابخانه مرکزی اشاره کرد: تحول فضا در این کتابخانه نسبت به سال های کرونا و پیش از آن، به خاطر درایت مدیریتی اقای بابایی در مواجهه با اعتبارات انقباضی سازمان مدیریت و برنامه است.
وی از ظرفیت مسئولیت های اجتماعی بنگاه های اقتصادی استفاده کرده و تحول ایجاد کرده است. حضور فعالانه خیرین در این تحول هم جای خود دارد.
گفتنی است، در پایان کلنگ زنی ساختمان جدید کتابخانه در محوطه اتفاق افتاد.
انتهای پیام/