۳۱ طرح آب و فاضلاب آذربایجانشرقی دههفجر بهرهبرداری میشود
- شناسه خبر: 3003
- تاریخ و زمان ارسال: 4 بهمن 1403 ساعت 9:58
- بازدید : 57
- نویسنده: گلبرگ تبریز

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی از افتتاح 31 طرح این شرکت با 2 هزار و 550 میلیارد تومان همزمان با ایام دهه مبارک فجر خبر داد.
محمد خانی امروز در جمع خبرنگاران در شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی اظهار کرد: خط دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز با تصفیه 35 میلیون متر معکب در سال یکی از مهمترین پروژههای است که همزمان با دهه فجر به بهرهبرداری می رسد.وی افزود: با بهرهبرداری از خط دوم تصفیهخانه_تبریز مجموع تصفیه فاضلاب تبریز به 85 میلیون متر مکعب میرسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی تصریح کرد: طراحی و ساخت تصفیهخانه فاضلاب تبریز در سه مدول (بخش) برای زیر پوشش قرار دادن جمعیت ۲ میلیون نفری در برنامه جامع و توسعهای این شهر پیشبینی شده و قرار است جوابگوی نیاز ۲۵ سال آینده این شهر باشد.
خانی متذکر شد: مدول اول این تصفیه خانه در زمینی به مساحت ۳۰ هکتار و با دربرگیری جمعیتی حدود ۶۰۰ هزار نفر و خروجی یکهزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه، از سال ۱۳۸۰ وارد مدار شده و اکنون بیش از ۲۲ سال است که فاضلاب ورودی را پس از انجام فرآیندهای لازم، به آبی در حد استاندارد آب های سطحی تبدیل و تصفیه کرده و به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی می کند.
وی بیان داشت: هر ثانیه ۶ متر مکعب آب آشامیدنی تصفیه شده در تبریز تولید و مصرف میشود و حدود ۸۰ درصد آن به فاضلاب تبدیل شده و از راه شبکه جمعآوری فاضلاب، برای تصفیه و بازچرخانی به تصفیهخانه این شهر در غرب تبریز منتقل میشود تا علاوه بر جلوگیری از آلودگی محیطزیست، به بازچرخانی آب و جلوگیری از هدررفت منابع آبی کمک کند.
مدیرعامل آبفای استان ادامه داد: از آنجا که مدول اول جوابگوی جمعیت رو به افزایش این شهر نیست به منظور جلوگیری از تبعات زیست محیطی و به عنوان یکی از طرحهای جانبی احیای دریاچه ارومیه، ایجاد مدول دوم در برنامه آبفای استان قرار گرفت.
خانی با اشاره به اهمیت ساخت مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کلانشهر تبریز گفت: در همین راستا عملیات اجرایی فاز نخست بخش مایع مدول دوم در سال ۱۳۹۵ آغاز شد که ساخت آن در سالهای گذشته سرعت گرفت و در شهریورماه سال گذشته با هزینهکرد ۱۴ هزار میلیارد ریال فاز نخست آن بهطور آزمایشی وارد مدار شد.
وی با اشاره به اینکه مدول دوم در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار در غرب تبریز و در منطقه قراملک در دست ساخت است، اضافه کرد: با بهره برداری از این فاز، از هدررفت بخش زیادی از پساب شهر تبریز جلوگیری و یکهزار لیتر بر ثانیه به ظرفیت این تصفیه خانه اضافه شد.
خانی خاطرنشان کرد: ساخت مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب تبریز با هدف افزایش ظرفیت تصفیه فاضلاب، بهبود کیفیت پساب خروجی و کمک به زنده ماندن این دریاچه در دستور کار قرار گرفته است که البته چشمانداز ۲۰ ساله تبریز نیز با این طرح نیز پیشبینی شده است.
وی یادآور شد: این طرح با ظرفیت تصفیه 45 میلیون متر مکعب فاضلاب در سال و پوشش جمعیتی ۹۶۵ هزار نفر، یکی از بزرگترین طرحهای تصفیه فاضلاب در کشور به شمار میرود.
مدیرعامل آبفای استان خاطرنشان کرد: با بهرهبرداری از این طرح، فاضلاب شهر تبریز بهطور کامل( سالانه 123 میلیون متر مکعب) تصفیه شده و از ورود آلودگی به منابع آبهای سطحی و زیرزمینی جلوگیری میشود ضمن اینکه پساب تصفیه شده نیز در صورت نیاز در مصارف غیرشرب مانند آبیاری فضای سبز و صنایع و همچنین احیا دریاچه ارومیه مورد استفاده قرار میگیرد.
خانی گفت: با بهرهبرداری از بخش مایع مدول دوم، از مجموع ۴۰۰ هزار مترمکعب فاضلابی که در تبریز جمع آوری و به تصفیهخانه منتقل میشود بیش از ۳۶۰ هزار مترمکعب آب تصفیه شده با استانداردهای آبهای سطحی به طبیعت بازگردانده میشود.
بهرهبرداری از آبرسانی به ۱۴۰ روستا
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی ادامه داد: پایدارتر کردن تامین آب 8 شهر و آبرسانی به 140روستا از دیگر طرح های مهمی است که همزمان با ایامالله دهه فجر در استان آذربایجانشرقی به بهرهبرداری میرسد.